Siirry suoraan sisältöön

Oman mielen mestariksi

- Hyödyntääksesi enemmän psyykkistä suorituskykyäsi, tulee ensin tietää, miten mielesi toimii -
Onnellinen työ eli tulevaisuuden työelämä on iloinen ja arvot näkyvät viestinnässä

OSA 15

Tässä osiossa käsitellään kiitollisuutta – liittyen sekä ympärilläsi oleviin asioihin ja ihmisiin että sinuun itseesi

⭐ Kiitollisuus itsestäsi

Kiitollisuus itsestä on yksi haastavimmista, mutta tärkeimmistä asioista elämässä

Meidän on niin paljon helpompaa olla kiitollisia muista asioista, kuin itsestämme. Se, että hyväksymme itsemme juuri sellaisena kuin olemme – kaikkine ”vikoinemme” – on kuitenkin onnellisen ja stressittömän elämän kannalta kaikista tärkeintä. Vasta kun rakastamme itseämme, voimme syvästi rakastaa muita ja säteillä ulospäin.

Itsensä aito rakastaminen on täysin eri asia kuin itserakkaus. Itse asiassa itserakkaasti käyttäytyvillä ihmisillä on usein aivan äärettömän huono itsetunto ja tarve saada egolleen vahvistusta. Itsensä aito rakastaminen sen sijaan lähtee liikkeelle itsensä täydestä hyväksymisestä – juuri sellaisena kuin olet, juuri nyt.

Tehtävä

Täydellinen epätäydellisenä

Pohdi jotain sinulle rakasta ihmistä tai eläintä. Minkälainen hän on? Mitkä ovat hänen hyvät puolensa? Entä ”huonot” puolensa?

Kuten ehkä huomaat, hän ei ole täydellinen. Vaikkei hän ole täydellinen, hän on silti sinulle todella rakas. Mikäli häneltä otettaisiin yhtäkkiä kaikki ”huonot” puolet pois, olet todennäköisesti samaa mieltä, että samalla osa hänen persoonallisuudestaan otettaisiin pois. Juuri nämä ”huonot” puolet tekevät hänestä niin rakastettavan hahmon ja epätäydellisyytensä ansiosta täydellisen.

Siispä: miksi siis sinun tulisi olla täydellinen ollaksesi riittävän hyvä? 

Menestys, luovuus ja itsetuntemus tekevät menestyjän mindsetin

Tehtävä

Kiitollisuus itsestäsi ja kehostasi

Kirjoita lista asioista (luonteenpiireistä, taidoista, ulkonäköasioista jne.) mistä olet kiitollinen itsestäsi.

Jos tuntuu vaikealta löytää luonteestasi tai taidoistasi hyviä puolia, käytä apuna erilaisia taitotestejä ja poimi niistä eniten resonoivat. Esimerkiksi tämä ennegrammi auttaa sinua tutustumaan itseesi sekä löytämään vahvuutesi. Pyydä myös perhettäsi, ystäviäsi, työkavereitasi ja muita tuttujasi kertomaan, mitä he arvostavat sinussa.

Tämä tehtävä ei sovellu kovin herkälle:
Jos tuntuu vaikealta löytää ulkonäöstä hyviä puolia, kuvittele, mille tuntuisi jos nyt kuolisit ja sinun tulisi jättää kehosi. Tulisiko sinulle ikävä tätä hyvin palvellutta kehoa ja tuntuisiko se ainutlaatuiselle ja rakkaalle juuri nyt, vaikkei ehkä olekaan mielestäsi ”täydellinen”?

Vaikutukset

Tämä harjoitus auttaa:

⭐ Löytämään hyvät puolesi ja oppimaan hyödyntämään niitä

⭐ Olemaan armollisempi itsellesi

⭐ Hyväksymään ja rakastamaan itseäsi sellaisena kuin olet

⭐ Huomaamaan, että ”huonot” puolet tekevät sinusta täydellisen, rakastettavan ihmisen

Toivon koko sydämestäni, että tämä kurssi toi sinulle hyötyä ja inspiraatiota. Sydämellinen kiitos, kun sain olla matkassasi mukana! 💗

Ota yhteyttä

Lämmin kiitos viestistäsi 💗
Facebook
LinkedIn
Instagram
error: Content is protected !!