Siirry suoraan sisältöön

Osa 11. Liike

rESTORATIIVISET ASENNOT

Restoratiiviset asennot ovat tuttuja joogasta. Ne aktivoivat tehokkaasti palautumista ja parasympaattista hermostoa.

Restoratiivisissa asennoissa kehoa on tarkoitus tukea mahdollisesti apuvälineitä käyttäen mahdollisimman mukavaan ja rentouttavaan asentoon. Asentojen tarkoituksena ei ole niinkään venyttää kehoa, vaan rauhoittaa sekä kehoa että mieltä.

Liitteen mukaisia helppoja harjoituksia voidaan tehdä esimerkiksi illalla nukahtamisen helpottamiseksi tai milloin tahansa, kun huomaat kaipaavasi rauhoittumista ja rentoutumista.

Kuuntele samalla rauhallista musiikkia, meren tai luonnon ääniä. Harjoitukset on helppo tehdä kesällä myös esimerkiksi pihalla tai mökin laiturilla!

Tilaa uusille, hyville tunteille

Vaikeat tunteet varastoituvat käsittelemättöminä kehoon ja voivat saada aikaan erilaisia kipuja ja kolotuksia. Niiden sanotaan pakkautuvan erityisesti lantion seudulle.

Jumittuneet tunteet on hyvä saada liikkelle kehoa liikuttamalla. Kehon rentoutuessa myös mieli rentoutuu ja tilaa jää uusille, hyville tunteille.

Hyviä keinoja jumittuneiden tunteiden liikkeelle päästämiseen ovat esim. jooga, venyttely, tanssi, hieronta – ja erityisesti tärinä.  Terapeuttisesta tärinästä, TRE:stä eli Tension and trauma releasing exercises -menetelmästä pääset lukemaan lisää esimerkiksi TreFinlandin sivustolta.

✏ TEHTÄVÄ 

Kokeile näitä helppoja restoratiivisia asentoja illalla ennen nukkumaan menoa tai aina, kun kaipaat rentoutumista. Voit halutessasi yhdistää vielä restoratiiviset asennot rauhalliseen hengitykseen.

Kurkkaa restoratiiviset asennot täältä.

⭐
Huolehdit parhaiten muista huolehtimalla itsestäsi!
Facebook
LinkedIn
Instagram
error: Content is protected !!