Voimaa arkeen ja parempaa itsetuntemusta! Tällä stressinhallinta ja itsetuntemus -kurssilla pienillä keinoilla parempaa stressinhallintaa.
Siirry suoraan sisältöön

Menestyj√§n Mindset ūüćÄ

Menestys, luovuus ja itsetuntemus tekevät menestyjän mindsetin
‚≠ź Lis√§√§ luovuutta ja itsetuntemusta! ‚≠ź

Sydämellisesti tervetuloa Menestyjän mindset Рkurssille

oppimaan mielen mestariksi!

Toivon kurssin tuovan sinulle rutkasti iloa ja inspiraatiota! Oletko valmis vapauttamaan kehon, mielen ja luovuuden uudelle tasolle? ūü§ó

Tämän kurssin avulla:

  • Tutustut erilaisiin kokonaisvaltaisiin eri aistien kautta teht√§viin mielen ja kehon rentoutusharjoituksiin, joiden avulla haitallinen stressi v√§henee¬†
  • L√∂yd√§t juuri itsellesi parhaiten sopivia l√§sn√§oloharjoituksia, mitk√§ saavat luovuuden kukkiman
  • Opit tuntemaan joitain taustalla vaikuttavia ajatuksia ja tunteita, mitk√§ est√§v√§t t√§yden potentiaalisi hy√∂dynt√§misen
  • Huomaat itsess√§si upeita piirteit√§ ja saat itseluottamusta sek√§ uskoa itseesi, jotta otat konkreettisia askelia kohti suurempia unelmia ja visioita

Hyvällä fiiliksellä teemme hyviä ratkaisuja. Hyvä fiilis syntyy sopivasta rentoudesta, itsevarmuudesta ja vapaudesta. 

Jotta kurssi tukisi parhaiten näitä päämääriä, kurssimateriaali pidetään niin lyhyenä kuin mahdollista. Myös kaikki tehtävät pidetään mahdollisimman helppoina ja mieluisina, mutta erittäin tehokkaina. Tätä viikkoa lukuunottamatta kurssilta on riisuttu myös teoriaosuus, jotta kurssi olisi mahdollisimman vaivaton käydä, sisältäen vain oleellisimman.

Kuitenkin, jotta saat kurssilta haluttua tehoa, kaikki tehtävät tulee tehdä suurella tunteella ja antaumuksella. Voit palata eri tehtäviin myös myöhemmin, sillä koko kurssimateriaali on käytössäsi paitsi kurssin ajan, myös sen jälkeen niin kauan, kuin vain kurssi on olemassa! 

Kurssin ensimmäinen kerta käsittelee visuaalista kauneutta. Tällä ensimmäisellä kerralla esitellään myös hiukan tarkemmin kurssin kulkua ja rakennetta.

Huom! Mikäli et halua sitä lukea, siirry suoraan viestin loppuun, missä saat tämän viikkoisen tehtävän.


Kurssin rakenne 

Kurssin rakenne on jaettu eri aihealueittain seuraavasti:

Menestys, luovuus ja itsetuntemus tekevät menestyjän mindsetin

 Hetkessä elämisen taito ja mielihyvän lisääminen eri aistien ja taiteiden avulla 

 

Stressi johtuu usein siitä, että murehdimme menneisyyttä tai stressaamme tulevaisuutta. Kun elämme juuri tässä hetkessä, olemme turvassa ja meillä on kaikki hyvin.

Meditaatio ja mindfullness ovat tutkitusti äärimmäisen tehokkaita keinoja muovaamana aivojamme. Hengitysharjoitukset tai kehomeditaatio ei kuitenkaan ole kaikkia varten. Mikäli  harjoituksista tulee vain yksi lisästressi to do -listalla, koko alkuperäinen tarkoitus vähentää stressiä kumoutuu.

Siksi opettelemme kurssilla tuntemaan juuri jokaiselle itselleen parhaiten sopivat, eniten mielihyvää ja rentoutumista tuovat menetelmät mm. luonnon kauneuden, taiteen ja musiikin avulla.

Menestys, luovuus ja itsetuntemus tekevät menestyjän mindsetin

 Itsetuntemuksen lisääminen ja itsensä hyväksyminen

Itsetuntemus ja terve itseluottamus ovat luovuuden ja innovatiivisuuden sekä onnellisen ja stressittömän elämän avainasemassa. Mikäli et luota itseesi, et luota myöskään intuitioosi etkä ideoihisi.

Meillä jokaisella on omat ainutlaatuiset piirteemme, mitkä tekevät meistä juuri meidät. Olemme täydellisiä juuri sellaisena kuin olemme!    

Kuitenkin jotta voisimme hyödyntää omaa ainutlaatuista taitokombinaatiotamme, meidän tulee hyväksyä itsemme. Jotta voimme hyväksyä itsemme, meidän tulee tutustua itseemme aidosti.                   

Tutustumme kurssilla omaan ainutlaatuisuuteemme ja opettelemme pitämään itsestämme juuri sellaisena kuin olemme pienillä harjoituksilla.

Menestys, luovuus ja itsetuntemus tekevät menestyjän mindsetin

 Vaikeiden tunteiden kohtaaminen 

Tunteiden tehtävänä on toimia mielemme merkkeinä siinä missä esim. kosketuksen kehomme merkkeinä siitä, miten meidän tulisi toimia. Esim. ilo, samoin kuten miellyttävä kosketus neuvoo meitä jatkamaan sitä mitä teemme. Epämiellyttävä tunne, samoin kuten kipu, informoi meitä tunnistamaan kyseisen kivun aikaansaavan asian. Fyysinen kipu neuvoo esim. nostamaan käden pois kuumalta liedeltä. Henkinen kipu voi neuvoa meitä esim. siitä, että pelkäämme jonkin tapahtuvan, meidän rajat on ylitetty tai yksinkertaisesti kaipaamme vaikkapa lepoa.

Epämiellyttävän tunteen tunnistamisen jälkeen on helpompi tunnistaa sen aiheuttanut tekijä. Kun tämän tekijän tunnistaa, on taas helpompi lähteä muuttamaan sitä. Muista, että kaikki ratkaisun avaimet ovat sinulla!

Epämiellyttävät ja vaikeat tunteet tulee kohdata aidosti, sillä muuten ne jäävät vaikuttamaan taustalle alitajunnassa. Koska alitajunta on paljon voimakkaampi kuin tietoinen mieli, alitajuiset ajatukset saattavat ohjata meitä ihan eri suuntaan kuin olisimme halunneet. 

Tunteiden aidon kohtaamisen ja käsittelyn jälkeen meillä on tilaa kaikille niille ihanille tunteille, mitkä ovat jääneet epämiellyttävin tunteiden välttämisen varjoon sekä kaikille toiveille ja niiden toteuttamiselle. 

Kurssilla käsittelemme vaikeita tunteita turvallisesti niihin tutustuen mm. elokuvien avulla. Silloin on helpompi tunnistaa, missä kohtaa kehoa mikäkin tunne tuntuu ja myöhemmin tunnistaa samoja tunteita aiheuttavia asioita arjessa.

Menestys, luovuus ja itsetuntemus tekevät menestyjän mindsetin

 Ilon lisäämien ja ajatusten muuttaminen 

Luovuus asuu ilossa ja vapaudessa, parhaissa mielentiloissa tehdään parhaat päätökset. Kun flow iskee ja kaikki sujuu kuin siivillä, saadaan paljon aikaiseksi ja ilo välittyy lopputulokseen.

Meillä on kuitenkin aivoissa ns. negatiivinen vinouma. Sen aiheuttamana huomaamme helpommin ympäristössämme olevat uhat ja negatiiviset asiat, kuin mahdollisuudet ja positiiviset asiat.

Negatiivinen vinouma on pitänyt meidät hengissä ja suojellut meitä auttaen huomaamaan ympäristön vaaratekijät, kuten vihaisen karhun tai sotaisan naapuriheimon. Elinympäristömme on tästä kuitenkin muuttunut valtavasti, hyvin lyhyessä ajassa. Kehomme ei ole kuitenkaan pysynyt vauhdissa mukana, mikä aiheuttaa suurta epätasapainoa ja ylikuormitusta.

Opettelemme kurssilla erilaisia tapoja aivojen uudelleenohjelmoimiseksi, jotta opimme huomaamaan ja muistamaan positiiviset asiat sekä ympäristöstämme että itsestämme. Opimme myös huomaamaan ympäristön positiiviset palautteet meistä sekä meitä olemaan positiivisempia ja kannustavimpia sekä itseämme että muita ihmisiä kohtaan. 

Näin ollen kurssin lopulla olet paitsi luovempi ja menestyvämpi, myös parempi vanhempi, työkaveri ja ystävä Рsekä toisille että itsellesi. 

ūüíó Visuaalinen kauneus

Tee seuraava tehtävä (kuten kaikki kurssin tehtävät) avoimin, uteliain mielin, kuten lapsena. 

Mene seikkailemaan, eli kävelylle, joko metsään tai muualle luontoon. Tarkastele paikkaa kuin näkisit sen ensimmäisen kerran, vaikka se olisi sinulle tuttu.

Etsi lenkiltä 1-3 taulumaisen kaunista maisemaa, kohtaa tai asiaa. Miten rajaisit tämän taulun? Olisiko se lähikuva vai laajakuva? Kokonaan tarkka vai vain osin tarkka? 

Ota kuva tästä tai näistä kohdista.


Mikäli tämä visuaalinen harjoitus toi sinulle iloa ja hyvää mieltä, voit tarkkailla ympäristöäsi visuaalisesti, taiteellisesta näkökulmasta missä ja milloin tahansa Рvaikka päivittäin.

Voit halutessasi myös maalata tai piirtää yhden tai useamman näistä 3 kauniista havaitsemastasi asiasta.

 Vinkki!

Jos tämä visuaalinen harjoitus toi sinulle iloa ja hyvää mieltä, voit tarkkailla ympäristöäsi visuaalisesti, taiteellisesta näkökulmasta missä ja milloin tahansa Рvaikka päivittäin. Roskakin voi olla kaunis!

 Vinkki!

Mikäli koet itsesi visuaaliseksi ihmiseksi, tuo kauneutta lisää arkeesi. Pohdi, haluatko esim. ostaa kukkia vai kaipaatko tiettyä väriä enemmän ympärillesi? Pystyisitkö pitämään päivän aikana minitaukoja ja katsomaan vaikkapa lempimaisemasta kuvaa?

 

Tämä harjoitus auttaa:

Pysähtymään hetkeen visuaalisen kauneuden avulla

Huomaamaan positiiviset asiat ympäristössä

Näkemään kauneutta ja luontoa yhtenä voimavaran lähteenä

Hurjan ihanaa viikkoa sinulle! ūüíó

Anneli 

Facebook
LinkedIn
Instagram
error: Content is protected !!