
1/2 dl kookoskermaa / kookosmaitoa
1/2 dl vaniljan makuista proteiinijauhoa / kookosjauhoa
1/2 dl hunajaa / muuta makeutusta
2 dl kookoshiutaleita
ripaus suolaa
Täyte
1 rkl marjoja
2 (pehmeää) taatelia tai muuta haluamaasi makeutusta
Suolistossa sijaitsevat toiset aivomme. Mikäli haluat saada täyden aivojen, kehon ja mielen kapasiteetin käyttöön, ei ole sama, mitä suuhusi laitat.
En kuitenkaan usko, että askeettinen ja tarkka ruokavalio tuo pidemmän päälle hyvinvointia, sillä onnellinen elämä on sopivan rentoa. Siihen kuuluu myös ilo, nautinto ja herkuttelu.
Tässä sinulle muutama resepti, missä olen yhdistänyt nämä molemmat – nämä reseptit tekevät hyvää mielelle ja kielelle! 😋 Voit toki myös tilata nämä tai muita terveellisiä kokoustarjoiluja minulta, jos ei ole aikaa tai kiinnostusta kokeilla itse.
Toivon todella, että sinäkin tykkäät ja saat näistä iloa sekä inspiraatiota! 🤗
1/2 dl kookoskermaa / kookosmaitoa
1/2 dl vaniljan makuista proteiinijauhoa / kookosjauhoa
1/2 dl hunajaa / muuta makeutusta
2 dl kookoshiutaleita
ripaus suolaa
Täyte
1 rkl marjoja
2 (pehmeää) taatelia tai muuta haluamaasi makeutusta
Sekoita kaikki pohjan ainekset huolellisesti keskenään. Lisää tarvittaessa jauhoja tai kookosmaitoa – tarkoituksena on saada kiinteä, hyvin kansassa pysyvät massa.
Jaa taikina pieniin, samankokoisiin osiin. Pyörittele osaset palloiksi. Litistä varovasti toinen pallo macaronin alapuoleksi ja toinen pallo yläpuoleksi.
Valmista täyte muusaamalla haarukalla taatelit ja sekoittamalla taateleihin marjat.
Levitä täyte macaronpuoliskojen väliin ja paina puoliskoita yhteen hellästi, jotta puoliskot liimautuvat toisiinsa.
Ohjeesta tulee n. 8 macaronia.
2 rkl maapähkinävoita
2 mitallista vaniljaproteiinijauhetta
1 kypsä, ruskeapilkullinen banaani
6 medjool-taatelia
1 rkl hunajaa
¼ tl laadukasta suolaa
6 rkl kookoshiutaleita + 2 rkl palleroiden pyörittelyyn
3 rkl gluteenittomia kaurahiutaleita
(tai jos haluat tehdä viljattoman version, kookoshiutaleita vielä 2 rkl lisää)
Muusaa haarukalla taatelit ja banaani tasaiseksi massaksi. Lisää puolet kookoshiutaleista ja muut ainekset. Sekoita huolella haarukalla tasaiseksi massaksi. Lisää loput kookoshiutaleet varovasti sekoittaen. Massan tulee olla niin kiinteää, että siitä voidaan muotoilla pallot käsin – lisää tarvittaessa vielä hiukan proteiinijauhetta, kaurahiutaleita tai kookoshiutaleita.
Jaa taikina 20 osaan ja pyöritä käsin tasakokoisia palloja. Pyöritä tryffelit vielä kookoshiutaleissa ja laita tryffelit pakastimeen muutamaksi tunniksi.
Vinkki! Samalla ohjeella saat patukoita, jos tryffelien pyörittäminen tuntuu hankalalle.
Ohjeesta tulee n. 20 tryffeliä.
50 g kookosöljyä
1 tl / 10 g hunajaa tai agavesiirappia tms. makeutusta
10 g vaniljan makuista proteiinijauhetta
30 g puolukoita
1 rkl kookoshiutaleita
Sekoita puolukat ja hunaja tai haluamasi makeutus huolellisesti keskenään pienessä astiassa. Sulata kookosöljy varovasti vesihauteessa varoen, ettei kulhon pohja osu kuumaan veteen. Öljyn lämpötila on tarkoitus pitää mahdollisimman matalana.
Kun öljy on sulanut, lisää öljyyn riisiproteiini huolellisesti sekoittaen. Lopuksi lisää seokseen vielä makeutetut puolukat sekä kookoshiutaleet.
Voit laittaa suklaamuottien pohjaan muutaman puolukan sekä kookoshiutaleita, jolloin ne näkyvät valmiin suklaan päällä kauniina koristeena.
Laita suklaat jähmettymään pakkaseen vähintään muutamaksi tunniksi. Säilytä suklaat pakkasessa.
Ohjeesta tulee n. 6 suklaata.
Pohja
1 kypsä banaani
2 dl (gluteenittomia) kaurahiutaleita
1/2 tl jauhettua kardemummaa
1 tl kanelia
1/8 tl suolaa
Täyte
2 dl kokonaisia mustikoita tai muita marjoja
2 dl survottuja puolukoita tai muita marjoja
2 rkl vaniljan makuista proteiinijauhetta (proteiinijauhe ei ole pakollinen, mutta antaa mukavaa tahmaista koostumusta ja makua)
Muusaa kypsä banaani huolellisesti haarukalla. Sekoita kaurahiutaleet ja mausteet. Painele seos leivinpaperilla peiteltyyn tai voideltuun vuokaan.
Sekoita marjat ja makeutus. Ota puolet marjoista talteen ja tee lopuista survosta. Lisää survokseen proteiinijauhe.
Levitä survos piirakkapohjan päälle. Ripottele päälle kokonaiset marjat. Koristele omenaviipaleilla.
Paista 175 asteisessa uunissa n. 30 min, kunnes kaurareunus on saanut hiukan väriä ja pohja tuntuu kiinteälle.
Ohjeesta tulee n. 6 palaa.
Pohja
200 g omenasosetta
2 dl kaurahiutaleita
ripaus laadukasta suolaa
Täyte
150 g omenasosetta
250 g maitorahkaa
1 vaniljatangon siemenet / vaniljauutetta / 1 tl vaniljasokeria sekä halutessasi valitsemaasi lisämakeutusta
ripaus sitruunamehua sekä unikonsiemeniä tai kardemummaa
1 luomukananmuna
Mittaa omenasose ja kaurahiutaleet kulhoon ja sekoita ne kunnolla taikinaksi. Vuoraa pieni vuoka leivinpaperilla ja levitä n. 3/4 taikinasta pohjaan sekä reunoille painellen. Esipaista pohjaa 175 asteessa n. 10 minuuttia.
Sekoita sillä aikaa kaikki täytteen ainekset toisessa kulhossa. Tarkista maku.
Kun pohja on esipaistettu, kaada rahkatäyte pohjan päälle. Paista uunissa, kunnes täyte alkaa hyytyä.
Murustele lopputaikina ja levitä murut tasaisesti rahkatäytteen päälle. Paista, kunnes muruseos on saanut väriä ja täyte täysin hyytynyt.
Anna levätä hetki ja nauti! Ohjeesta tulee n. 8 palaa.
1 dl mustikoita
2 dl raejuustoa (itse käytin rasvatonta raejuustoa)
4 pientä luomumunaa
1 rkl ksylitolia eli koivusokeria tai muuta haluamaasi makeutusta
1 kypsä banaani
1 tl kanelia
Sekoita kaikki ainekset ja tarkista maku. Paista uunissa 200 asteessa, kunnes täyte on täysin hyytynyt. Anna jäähtyä hetki ja nauti.
Tarjoile vaikka kookoskerman tai taatelikinuskin kera. Ohjeesta tulee n. 4 palaa.
Huom!
Anna piirakan jäähtyä kunnolla ennen kookoskerman lisäämistä, ettei kerma sula.
Peruskinuski
2 dl kookosmaitoa / mantelimaitoa / kookoskermaa
n. 20 taatelia
laadukasta suolaa
Suklaakinuski
peruskinuski + 1-2 tl suklaajauhetta
Lakritsikinuski
peuskinuski + 1-2 tl lakritsijauhetta
Sekoita taateleihin kookosmaitoa niin paljon, että taatelit peittyvät. Mausta merisuolalla tai muulla laadukkaalla suolalla. Soseuta kaikki ainekset.
Sälytä jääkaapissa, niin kinuski pysyy kiinteänä. Jos käytät kinuskiin vähärasvaista maitoa, rakenteesta tulee löysempi.
Tarjoile esim. kakun päällä tai marjojen tai hedelmien kanssa.
1 tl lakritsijauhetta
1,5 dl kuumaa vettä
2-3 rkl valitsemaasi maitoa
ripaus laadukasta suolaa, kuten ruususuolaa
(hiukan valitsemaasi makeutusta kuten steviaa tai karppisokeria)
Keitä vesi ja lisää joukkoon kaikki lakritsijuoman ainekset. Sekoita.
Juoma on aivan ihana joko sellaisenaan lämpöisenä tai jäähdytettynä suoraan jääkaapista. Kylmä juoma menee terveellisestä lakritsipirtelöstä.
Ripottele halutessasi vielä juoman päälle hiukan lakritsijauhetta sekä koristeeksi että tuomaan vielä intensiivisempää makua.
Ohjeesta tulee 1 annos.
Olipa kerran äiti, jolla oli hyvin allergiset pienet lapset. Äiti halusi silti, että lapset eivät jää mistään paitsi ja hän kehitti terveellisiä vaihtoehtoja tavallisille herkuille. Lapset rakastuivat tuotteisiin!
Myöhemmin, kun allergiat helpottivat, lapset edelleen preferoivat näitä terveellisiä herkkuja ja pyysivät niitä jopa omille syntymäpäivilleen tavallisten karkkien lisäksi. Myös lasten kevereille maistuivat nämä terveelliset herkut.
Lapset kehottivat äitiä monia vuosia myymään näitä herkkuja, kunnes äiti rohkastui ja kokeili herkkujaan testiyleisölle kirpputorin yhteydessä. Tuotteet saivat niin suuren suosion sekä pikkuväen että suuremman väen joukossa, että äiti päätti antaa toisillekin mahdollisuuden nauttia herkuista, mitä antavat energiaa muuten kuin kalorimielessä ja tekevät niin hyvää mielelle kuin kielellekkin!
Koska onnellinen työ ja työelämän kehittäminen ovat erittäin lähellä äidin sydäntä lasten lisäksi ja äiti tietää, miten suolistomikrobit vaikuttavat terveyteen kokonaisvaltaisesti, äiti sai ajatuksen viedä nämä terveelliset herkut työelämään tukemaan paremmin sekä fyysistä että psyykkistä hyvinvointia ja elinvoimaa!
Minulta sinulle – rakkaudella Anneli 💗
PS.