Siirry suoraan sisältöön

Kokemusasiantuntija-koulutus auttoi ymmärtämään tärkeän asian stressistä

  • tehnyt

Olen jälkeen huomenna menossa Hsp Suomi Ry:n järjestämään kokemusasiantuntija – koulutukseen. Odotan tätä ihan into puhuen, sillä vaikka edellinen viikonloppu oli todella rankka, se oli myös todella antoisa. Jos sinua kiinnostaa kuunnella tunnelmia siitä, tein aiheesta minipodcastin.

Mutta se, mitä tulin kertomaan sinulle tänään, on se, että tuon koulutuksen avulla vihdoin ymmärsin 2 tärkeää asiaa: toinen on se, että on ihan ok, että olen taipuvainen stressaamaan. Enää en koe epäonnistuneeni, kun luulen ratkaisseeni stressin syyt elämässäni ja heti seuraavalla viikolla taas kerron, että elämässäni riittää vilskettä ja kortisoli alkaa hipoa kattoa.

Ja toinen asia ei niinkään liittynyt kokemusasiantuntija-koulutukseen, mutta se sai minut pohtimaan, miksi minun on oikeasti tärkeää ajatella jaksamistani. Siitä kerroin 

Olen kokemusasiantuntija -koulutuksessa ymmärtänyt, että meille erityisherkille stressaaminen kuuluu tavallaan perusominaisuuksiimme. Me aistimme sekä sisäisiä että ulkoisia ärsykkeitä paljon muita helpommin ja siksi elimistöllä on jatkuvasti pahin tietoa prosessoitavana. Lisäksi osa meistä on elämyshakuisia erityisherkkiä, eli me olemme ns. dopamiinikoukussa. Jos emme saa riittävästi virikkeitä, tylsistymme. Ja jos virikkeitä on liikaa, stressaannumme. Tämä sopivan haasteellisen elämän raja on hiuksenhieno. Jokaisen on löydettävä tämä itse – yrityksen ja erehdyksen kautta.

Jotta tämän rajan löytää, siihen tarvitaan itsetutkailua ja itsetuntemusta. On oltava herkkänä myös oman kehon merkille ja tunnistettava, koska stressi alkaa olemaan liian suurta omiin voimavaroihini nähden.

Ja tämä on se kohta, jossa koen, että minulla on paljon annettavaa! Sekä itsetuntemuksen kehittämisessä, itsensä hyväksymisessä, että stressinhallintakeinojen tarjoamisessa.

Tilaa uutiskirje!

Tällä viikolla tarjoan niistä yhden, niistä tärkeimmän. Ensin tulee nimittäin oivaltaa syvällä sydänjuuria myöten, että myös sinun jaksamisellasi ja hyvinvoinnillasi on väliä. Aivan yhtä paljon, kuin toisten ihmisten jaksamisella ja hyvinvoinnilla.

Tämä oli ainakin itselleni ehkä se vaikein kohta: ymmärtää ihan oikeasti, miksi omalla jaksamisellani on merkitystä, jos vaakakupissa on ajatus, että tämä yksi ihminen voisi uhrata oman jaksamisensa ja auttaa näin monia muita.

Ja se syy, miksi minun jaksamisellani ja hyvinvoinnillani on niin suuri merkitys, on todella tärkeä. Tämän syyn pääset kuuntelemaan minipodcastistani.

Toivon koko sydämestäni, että minipodcastini auttoi myös sinua oivaltamaan, miksi juuri sinun jaksamisellasi on ihan oikeasti merkitystä!

Tilaa uutiskirje!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Facebook
LinkedIn
Instagram
error: Content is protected !!