Siirry suoraan sisältöön

Asenne ratkaisee!

  • tehnyt

Asenne ratkaisee – onpa sitten kyseessä vastoinkäymisistä tai arkisissa asioissa niiden positiivisen puolen huomaamisessa. 

Alussa vähän vakavammalla asenteella tarinaa, lopussa huonoa huumoria ja puujalkavitsiä.

Oletko koskaan miettinyt, heittääkö elämä eteesi karikon vai mahdollisuuden?

Oletko koskaan ajatellut, että voisikin olla näkökulmasta ja asenteesta kiinni, että sinulle aukeaa kokonaan uusi polku?

Jos elämässä kohtaa haasteita ja ajattelee niitä automaattisesti vaikeutena, alkaa tekemään myös sen mukaan valintoja. Mutta jos antaisi edes pienen mahdollisuuden sille, että tämä ”vaikeus” onkin lahja, jonka tarvitset juuri nyt, vaikket itse sitä tiedostakaan?

Itse olen oppinut eniten niistä haastavimmista ajoista.

Tilaa uutiskirje❣

Asenne auttoi selviytymään ja näkemään jokaisen päivän lahjana

Tänään taitaa olla aika lailla bussionnettomuuden vuosipäivä.

Liuin takapyörien välissä 10 metriä, keuhkot meni kasaan, virtsarakko repesi ja lantiosta irtosi luu ja irtopala kiinnitettiin metalleilla. Tuli myös aivotärähdys ja verimyrkytys ja en pystynyt hengittämään. Kuulin, miten lääkärit keskustelivat ja sanoivat ”jos potilas ei ala nyt hengittämään, menetämme hänet.”

Mutta asenteella päätin, että minä selviän tästä! Opettelin uudestaan kävelemään ja palasin lukioon. Olin koko vuoden ajan pelkkää hymyä ja iloa ja nautin kaikesta, mitä tuli vastaan. Olin iloinen ja kiitollinen jokaisesta kivikosta ja karikosta, sillä sain elää ja kokea ne.

Tämä opetti syvää kiitollisuutta ja nöyryyttä. Niin helposti huomaa sen, mitä elämästä puuttuu, eikä sitä, mitä kaikkea elämässä jo on.

Jokaisesta haasteesta huomaan oppineeni jotain – niistä suurimmista eniten. Jokainen haaste on ollut tärkeä etappi matkallani kohti aitoa minua.

 

voittaja asenne

Mitä jos otankin sen asenteen sekä näkökulman, että tämä vastoinkäyminen onkin lahja? 

Nyt elämä heitti taas haasteen ja päätin kuunnella itseäni – mitä jos elämä tietääkin paremmin kuin minä itse, mitä juuri nyt tarvitsen? Mitä jos näenkin tämän karikon tarjoamat mahdollisuudet ja otan sen asenteen sekä näkökulman, että tämä vastoinkäyminen onkin lahja? 

Mitä erilaiset vastoinkäymiset ovat sinulle opettaneet? Ovatko ne avanneet esimerkiksi sellaisia ovia, mitkä eivät olisi muuten auenneet?

Tilaa uutiskirje❣

Kevennys: tyypillinen Annelin asenne...

Asenne ratkaisee

Tässä tyylippistä mun asennetta…

Mun mun piti manifestoida rahalle symboli, olin samalla lenkillä ja ajattelin koiranpaskaa. Onnistuin sitten vahingossa manifestoimaan itselleni rahan symboliksi rahan!

Mika myös nauraa virolaiselle unikirjalle, jossa paskan näkeminen unissa tarkoittaa rahaa.

No, summa summarium, meidän perheessä sisäpiirin vitsinä nää tarkoittaa samaa. Tässkin on se hyvä puoli, että näitä rahan symboleita löytää vähän joka puolella… 😂

Jotenkin vaan tuli asia mieleen, kun katselin itseäni pelistä, kun otin reishitippoja suoraan kurkkuun pipetillä… 🤣

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Facebook
LinkedIn
Instagram
error: Content is protected !!