Siirry suoraan sisältöön

Ymmärryksen kehittymisen kasvukäyrä nousuun: lue 3 helppoa vinkkiä, miten voit laajentaa omaa näkemystäsi

  • tehnyt

 

Toisten ihmisten ymmärtäminen on yksi suurimmista tekijöistä ihmisenä kasvamisessa. Lue 3 helppoa ja hauskaa keinoa, millä saat oman ymmärryksen kehittymisen kasvukäyräsi nousuun!

 

1. Koiralenkit

Yksi koiralenkin parhaita puolia on se, että pysähtyy juttelemaan satunnaisten ihmisten kanssa.
 
Yritän viedä juttua aina askeleen pidemmälle, udella, mitä ajatuksia toisella ihmisellä on muutenkin elämästä.
 
Jokainen koiralenkki toimiikin siis valtavana oppikokemuksena, mikä laajentaa ja avartaa maailmankuvaa.
 
Ja koirakenkillä huomaa helposti, kuka haluaa jutella ja kuka ei – viattomia ei siis tarvitse kiusata. 
 

Myös lasten kanssa liikenteessä ollessa on paljon helpompaa jutella ventoviraan kanssa, jolla on myös lapsia. 

Kun kysyy toisen lapsen ikää ja nimeä, pääsee jo hyvin alkuun. Tästä voi jatkaa juttelua luontevasti ja saatat saada uuden ystävän!

Yksi suuri hyöty koirasta on mahdollisuus päästä tutustumaan erilaisten ihmisten erilaisiin ajatuksiin.

Tilaa uutiskirje❣

2. Sosiaalisen median ryhmä sinua kiinnostavasta aiheesta

Sosiaalinen media on myös loistava keino tutustua erilaisten ihmisten erilaseen ajatusmaailmaan ja maailmankuvaan. Somen kautta pääsee myös juttelemaan kätevästi yli maan rajojen, jolloin voi oppia tuntemaan jotain täysin erilaista kulttuuria teille molemmille tärkeän asian juurella. Kun on jo jotain yhteistä, on helppoa aloittaa kommunikointi. 

Hardcore-vesio:
Osallistu sellaiseen ryhmään, joihin kuuluu pääasiassa ihmisiä, joiden kanssa olet eri mieltä. Ota aidosti tavoitteeksi kuunnella avoimesti, mitä heillä on sanottavaa ja miten he näkevät tämän asian, mistä olet eri mieltä. 

Löydät näin omiin ajatuksiisi lisää näkökuomia, vaikket samaa mieltä olisikaan. Jo se riittää, että ymmärtää aidosti asiat niin kuin toinen sen ymmärtää. Tämä on vähän kuin kohta 2,5 – kohdan 2 ja 3 puolivälissä. 

3. Keskustele eri mieltä kanssasi olevan ihmisen kanssa

On todella hedelmällistä jutella ihmisen kanssa, joka on jostain täysin eri mieltä kuin sinä. Sen sijaan, että uskoisit toisen olevan automaattisesti väärässä (olethan itse aina kuitenkin oikeassa), lähestyisitkin tätä ihmistä mieli ja syli auki ja kertoisit, että sinua aidosti kiinnostaa ymmärtää hänen näkökulmansa johonkin asiaan. Saatat yllättyä – te ette välttämättä puhukaan täysin eri asiasta, vaan saman asian eri puolista. 

Ymmärrys kehittyy ja henkilökohtaisen kehityksesi kasvukäyrä nousee, kun astut itse laatikon ulkopuolelle.

Mielestäni jokaisen tulisi olla välillä täysin erilaisten ihmisten seurassa ja yrittää ymmärtää toisten täysin erilaisia näkemyksiä.

Kukaan ei tule sinua nostamaan laatikostasi, jos et sitä itse tee. Vain, kun itse haluat ja teet näin, näet, miten upeita ihmisiä on sen ulkopuolella!

PS.

Voit alkaa juttelemaan myös ihan muuten vaan erilaisten ihmisten kanssa – sinun siis ei tarvitse lähteä lainaamaan naapurin lapsia tai koiraa rekvisiitaksi.

Tilaa uutiskirje❣

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Facebook
LinkedIn
Instagram
error: Content is protected !!