Siirry suoraan sisältöön

Stressinhallintavinkkejä ja kokonaisvaltaista stressinhallintaa

  • tehnyt

Stressinhallintaan kannattaa panostaa, sillä stressin toisessa päässä on ilo ja keveys. Elämästä ja työstä nauttiminen. 

Tunnistatko omat stressinhallinnan kompastuskivesi?

Paljon kaikenlaista mukavaa tekemistä - ilman suuntaa?

Just sinä siellä, joka luet tätä blogia: mitä sulle kuuluu just tänään?

Oon itse ollut hiukan kiireinen, kun on ollut niin paljon (mukavaa) puuhaa menossa.

Kesän ihan lomailin ja sen jälkeen on ollut mukavaa hässäkkää eri rintamilla. Valmistuin mm. Työyhteisöjen kehittämisen johtaminen – osa-ammattitutkinnosta ja sen myötä sain tutustua yhteen koko Suomen huippuyrityksen toimintaan. Se olikin viides tutkinto / koulutus tänä vuonna!
Myös hyvää mielelle sekä kielelle tekevät terveysleivonnaiset ja suolistobakteeriystävällinen kombucha lähtivät koeyleisölle maistiin.

Tosi paljon kaikkea ja kovin sekavaa puuhaa, voisi näin äkkiseltään ajatella.

Mutta – aavistatko, mikä tätä toisten silmiin varmasti sekamelskalle kuulostavaa palveluiden kirjoa yhdistää?

Siis intohimon lisäksi? 😁

Stressinhallintaan kannattaa panostaa kokonaisvaltaisesti

Stressinhallinta, resilienssi ja aito oppiminen

Tässä kaikessa on yhdistävä tekijä on stressinhallinta – eli keveys ja ilo (nehän ovat siellä stressin toisessa päässä).

Se, että lomailin täysin kesän, vähensi omaa stressiäni ja lisäsi resilienssiä. Samoin nyt on kouluttautumisspurtti hetkeksi pidetty ja on aika sisentää opitut jutut, palastella niitä ja pistää juuri itselleen sopivan kokoisina paloina sopiviin paikkoihin. Mielihän toimii samoin kuin lihas – se vaatii aina suurempaa rasitusta, mutta yhtä lailla rasitusta vastaavaa palautumista vahvistuakseen. Muuten mielelle käy kuten ylitreenatulle lihakselle – se ei enää vahvistu vaan menee ylikuntoon.

Mikäli opimme jatkuvasti uutta – ilman, että on aika sisäistää asioita ja laittaa niitä käytäntöön, toinen viisauden taso jää käytännössä saavuttamatta. Tarvitsemme näet horisontaalista oppimista ja vertikaalista oppimista. Ne toimivat tiiviissä yhteistyössä keskenään ja vahvistavat toinen toisiaan. Kuten toinen toisiaan täydentävä työpari.

Stressinhallinta

Kokonaisvaltaista stressinhallintaa

No, miten tähän sitten liittyy kombucha tai terveysleivonnaiset?

Siten, että me ansaitsemme hyvää mieltä ja maistuvaa, terveellistä ruokaa. Terveellisen ravinnon ei tule olla mautonta, vaan nautinto. Stressaantuneena tekee usein mieli herkkuja ja se on täysin luonnollinen, fysiologinen juttu. Stressihormoni kortisoli ja verensokeria kohottava insuliini kun ovat toistensa vastakohtia. Kun insuliini nousee, kortisoli laskee.

Mutta – vaikka tämä tekee hyvää mielelle, se ei tee hyvää terveydelle. Sokeri ja muut antiravinteet itse asiassa lisäävät kokonaisstressiä, sillä keho ei erota, mistä lähteestä stressi syntyy.

Eli: jos haluat vähentää stressikuormaa, pysyä innovatiivisena ja luovana sekä parantaa tulosta missä tahansa elämänosa-alueella, kannattaa panostaa stressinhallintaan kokonaisvaltaisesti. Se on paljon enemmän, kuin laittaisi rahaa pankkiin – se on kuin laittaisi terveyttä pankkiin.

Oletko koskaan pohtinut, mikä on oma kulmakivesi stressinhallinnassa?

Tilaa uutiskirje❣

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Facebook
LinkedIn
Instagram
error: Content is protected !!