Siirry suoraan sisältöön

Mitä yhteistä on hyvällä johtajuudella ja hyvällä vanhemmuudella?

  • tehnyt


Hyvä johtajuus: mitä yhteistä on hyvällä vanhemmuudella ja hyvällä johtajalla? Omasta mielestäni yllättäväkin paljon.

 

⭐ Hyvä johtaja tarjoaa parhaan maaperän kasvuun: auttaa tuntemaan itsensä paremmin, kuuntelee, kannustaa, innostaa ja tukee.

Oma tavoitteeni äitinä on ollut aittaa lapsiani löytämään oman vahvuutensa ja polkunsa ja kannustaa siihen parhaani mukaan. Olla aina heitä varten ja auttaen heitä tietämään, että syliini voi aina tulla. Kertoa, ettei kukaan ole täydellinen eikä me olla koskaan valmiita.

⭐ Hyvä johtaja auttaa asettamaan juuri sopivia, innostavia tavoitteita. Antaa sopivasti vastuuta ja vapautta.

Oma tavoitteeni äitinä on auttaa lapsiani hahmottamaan unelmiaan ja suunnittelemaan sopivan kokoisia, innostavia asioita, mitkä ovat ensiaskeleet niitä kohti. Auttaa huomaamaan onnistumisen hetket ja painamaan ne visusti mieleen pahan päivän varalle.

⭐ Hyvä johtaja on aidosti oma itsensä, näyttäen toisille esimerkkiä, ettei kenenkään tarvitse olla täydellinen. Näin hyvä johtaja luo turvallista ilmapiiriä.

Oma tavoitteeni on olla aidosti minä myös lasten edessä: välillä vahva, välillä heikko, välillä oikeassa ja välillä väärässä.

⭐ Hyvä johtaja osaa myöntää omat virheensä ja pyytää anteeksi. Näyttäen samalla esimerkkiä, että virheet ovat sallittuja ja kuuluvat oppimiseen.

On tavoitteeni on ollut kertoa avoimesti, että äiti toimi nyt väärin tai tämä on nyt äidin seuraava oppiläksy. Äiti kokeili ja mokasi, mutta oppi siitä. Yritän opettaa, että meillä on koko elämä aikaa oppia.

⭐ Hyvä johtaja kuuntelee ja oppii jatkuvasti tiimiltään.

Oma tavoitteeni on kaksisuuntainen oppi: paitsi että pyrin jakamaan oppejani jälkipolville, opin heiltä jatkuvasti joka päivä. Lapset ovat mitä parhaimpia mentoreita mm. hetkeen heittäytymisessä, luovassa ajattelussa ja unelmoinnissa sekä säteilevässä elämänilossa.

⭐ Hyvä johtaja on mentori, joka toivoo antavansa niin hyvät eväät elämään, että voi tehdä itsensä tarpeettomaksi.

Oma toiveeni on, että antaisin lapsilleni mahdollisimman hyvät eväät elämään. Jotta he voivat kukoistaa ja pärjäävät täällä silloinkin, kun aika minusta jättää. Ja jakavat omia oppejaan omille lapsilleen.

Kasvu, muutos ja merkityksellisyys

Jeesiä johtajuuteen tai oman elämäsi johtajuuteen? Varaa ilmainen konsultaatio alta tai sähköpostilla anneli@paivansara.fi!

Tilaa uutiskirje❣

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Facebook
LinkedIn
Instagram
error: Content is protected !!