Siirry suoraan sisältöön

Mitkä ovat sinun vahvuudet?

 • tehnyt

Tiedätkö, mitkä ovat sinun suurimmat vahvuudet? Oletko koskaan tullut ajatelleeksi asiaa?

Ehkä olet pohtinut vahvuuksiasi pohtiessasi esimerkiksi uravalintoja tai etsiessäsi työtä. Ehkä olen huomannut jonkun vahvuutesi ohimennen, kun olet saanut jostain kiitosta tai tuntenut onnistuneesi jossain erityisen hyvin.

Vahvuudet voivat liittyä luonteenpiirteisiisi, ominaisuuksiisi, kykyihisi ja taitoihisi. Niiden kombinaatio tekee sinusta ainutlaatuisen. Tutkimusten mukaan omiin vahvuuksiisi keskittyminen tuo parempi tuloksia, kuin kehittämiskohteisiin keskittyminen. Vahvuuksien tunnistaminen auttaa myös kokemaan enemmän onnistumisen ja riittämisen tunnetta. Vahvuudet ohjaavat sinut sille polulle, missä olet onnellisimmillasi ja parhaimmillasi.

Vahvuuksien tiedostamisesta olisi ollut apua jo lapsena

Olen itse löytänyt omat suurimmat vahvuuteni vasta hiljain. Samalla, kun olen tutustunut itseeni. Omien vahvuuksieni löytämistä oli hankaloittanut se, ettei minulla juurikaan ole suomalaisessa yhteiskunnassa yleisimmin arvostettuja vahvuuksia. En ole pikkutarkka, kielipäänikään ei loista. Jos olisin tiennyt omat vahvuudet jo aikaisemmin, en olisi hakeutunut opiskelemaan alaa, mikä ei lopulta resonoinut juurikaan tai työtehtäviin, missä en loistanut.

Jos olisin uskonut itseeni ja kykyihini, olisin toteuttanut lapsuuden haaveet ja opiskellut taidetta. Tai lukion haaveeni ja opiskellut psykologiaa. Mutta en uskonut itseeni, vaikka opiskelin lukiossa 5 kurssia psykologiaa keskiarvolla 10. Uskoin sen sijaan silloiseen poikaystävääni, joka kertoi, etten pärjäisi yliopistossa.

Näin vuosikymmenien jälkeen ympyrä sulkeutuu ja olen palanut takaisin sen alkulähteille. Suurimmat vahvuuteni ovat ihmisten auttaminen ja luovuus. Ja ihmisten auttamisessa juuri se taito, että osaan löytää toisten ihmisten vahvuudet.

Tilaa uutiskirje!

Vahvuudet käytännössä

Mitä sitten vahvuuden ovat käytännössä?  Vahvuudet ovat niitä adjektiiveja, mitkä kuvaavat sinua ja toimintaasi parhaiten. Vahvuudet voivat löytyä esim. vuorovaikutustaidoista, matemaattisista taidoista, kädentaidoista, teknisistä taidoista, oppimistaidoista, ammatillisista taidoista tai työnhallintataidoista.

Näin vahvuuksia kuvaavia adjektiiveja voivat olla esim.

 • Joustavuus
 • Huolellisuus
 • Rehellisyys
 • Huumorintaju
 • Empaattisuus
 • Nopeus
 • Sitkeys
 • Ystävällisyys
 • Luovuus
 • Kielitaito
 • jne.
Vahvuuksien löytäminen

Salainen pikavinkki, miten vahvuudet löytyvät hetkessä!

Vahvuuksien löytämiseen tepsii myös todella helppo vinkki: vahvuutesi ovat aika usein samoja kuin heikkoutesi. Heikkoutesi ja vahvuutesi ovat näet saman janan kaksi ääripäätä: ylikäytettynä vahvuudesta tuleekin heikkous. Eli kerrankin on jotain hyötyä siitä, jos huomaat helposti heikkoutesi ja kehittämiskohteesi!

Tilaa vahvuustaulu itsellesi tai lahjaksi!

Mikäli et tiedä vahvuuksiasi tai haluat kuulla lisää niitä, olen ottanut uudeksi tuotteekseni Vahvuustaulut. 

Toivon, että tämä taulu auttaisi sinua niin myötä- kuin vastoinkäymisissä ja olisi yksi elämäsi tärkeimmistä tauluista.

Toivon, että se opastaisi sinua kohti unelmiesi elämää! 💕


Elämäntapa-valmennus

Hyvinvointivalmennus

Vahvuustaulu

Hyvinvointivalmennus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Facebook
LinkedIn
Instagram
error: Content is protected !!