Siirry suoraan sisältöön

Toistuva painajainen: meri ja minä

  • tehnyt

Oletko nähnyt samaa painajaista toistuvasti? Olen nähnyt lapsesta saakka unta, jossa seilailen Viron ja Suomen välisellä merellä suuressa laivassa. Yhtäkkiä tulee myrsky ja aallot heittelevät laivaa puolelta toiselle. Olen paennut kannelle, mutta suurimmat aallot yltävät kannelle saakka.

Välillä matkaa rannalle olisi ollut todella vähän, mutta ajatus pelastautumisesta tuntuu mahdottomalle. Pelastusveneet eivät aukea tai kukaan ei ole avaamassa niitä. En voi muuta kuin odottaa, milloin vihreänharmaat aallot saavuttavat minut ja nielevät mukaansa…  

Tässä vaiheessa yleensä herään painajaisesta.

Mistä painajaiset johtuvat?

Painajaiset edustavat alitajuntaasi ja aivosi käsittelevät yön aikana päivällä tapahtuneita asioita. Muistan lukeneeni jostain unientulkintakirjasta lapsena, että meri edustaa sinun mieltäsi. Myrskyävä meri kertoo siis sisäisestä myrskystä ja myllerryksestä. Oman tulkintani mukaan uneni kertoi sitä, että minusta tuntui, etten hallitse elämääni. Kun elämässäni tapahtuu suuria muutoksia, koen olevani voimaton niiden suhteen. Haasteet pelottavat ja yrittävät viedä väkisin mukanaan. Minusta tuntuu, että ne hukuttaisivat minut.

Tilaa uutiskirje!

Kun toistuva painajaiseni saakin uuden käänteen...

Nyt viime yönä näin jälleen samaa unta. Olin suuressa laivassa ja minulla oli kiire Suomeen. Laivan kapteeni päätti ajaa ajan säästämiseksi oikoreittiä.

Tällä kertaa menin laivan keulaan ja katsoin suoraan aaltoihin. Yksi aalto nosti laivan 30 metriä ylös ja edessä oli hurja pudotus! Huomasin, etten enää pelännytkään hukkuvani, vaan odotin innon sekaisin tuntein aaltoa ajatellen, että kohtaan sen rohkeasti, tapahtui mitä tapahtui. Yhtäkkiä katsoin vasemmalle ja vieressäni olikin mieheni. Sanoin hänelle unessani, että nyt tulee jännittävä vuoristorata!

Aalto kaappasi laivan mukanaan – näin koko jyrkän pudotuksen alas, kuin vuoristoradan ensimmäisessä vaunussa. En enää pelännytkään pudotusta enkä siitä seuraavaa uutta nousua ja pudotusta. Sen sijaan kiljuin innoissani, miten tämä aalloissa ratsastaminen kutkuttikin vatsanpohjaa – kuten vuoristoradassa!

Tilaa uutiskirje!

Heräsin tunteeseen, etten enää pelkää elämän aaltoja. En enää taistele niitä vastaan, vaan annan niiden kuljettaa. Menen niiden mukana seikkailusta nauttien. Jokaisesta kuopasta kun voi nousta entistä vahvempana ja viisaampana.

Olen varma, että nämä ovat elämän merkkejä, jossa elämä kehottaa suhtautumaan siihen rennosti ja luottavaisesti. Uni yrittää kertoa, että ei kannata edes yrittää hallita ja kontrolloida kaikkea. Välillä on parasta antaa aallon nostaa ja laskea ja vain nauttia kyydistä.

Jos siis sinäkin olet nähnyt jotain toistuvaa painajaista, voisiko elämä viestiä tätä kautta sinulle? Jos viestii, mitä se kertoisi?

Tilaa uutiskirje!

Elämäntapa-valmennus

Hyvinvointivalmennus

Vahvuustaulu

Hyvinvointivalmennus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Facebook
LinkedIn
Instagram
error: Content is protected !!