Loppu
Siirry suoraan sisältöön

Loppuvuosi on hyvä tilaisuus antaa suunta elämälle

  • tehnyt

Vuoden loppu on mitä parhain ajankohta pohtia edellistä vuotta, omaa elämää ja antaa uusi suunta elämälle. Nyt on hyvä hetki tarkastella haaveitasi, toiveitasi ja tarpeitasi. Uusi vuosi on aina kuin puhdas paperi.


Hyvänä apuna tähän toimivat myös vanhat valokuvat. Niiden avulla pääset muistelemaan helposti eri tilanteita ja asioita – sekä niiden tuomia tunteita.

Milloin sinulla oli erityisen hyvä ja levollinen olo, milloin olit erityisen onnellinen? 

 

Elämänsuunta

Löysin nopeasti etsiessäni tämän kuvan. Se on otettu toissavuonna Barcelonassa.
Minulla on ikävä kahdenkeskeisiä seikkailuja mieheni kanssa!

Sen perusteella päätin, että ensi vuonna otamme jälleen myös kahdenkeskeistä aikaa. Menemme vaikka muutaman tunnin mittaiselle miniseikkailulle naapurikuntaan tai metsään piknikille nauttimaan höyryävää glögiä.

Jo tämä pieni irtiotto toisi uutta virtaa ja energiaa!

Tilaa uutiskirje!

Mistä olet kiitollinen?

Vaikka vuosi 2020 oli monelle varmasti hyvin raskas, se toi tullessaan myös paljon hyvää. Uutta suuntaa elämälle määrittäessäsi olisi hyvä pohtia, mitä hyvää kulunut vuosi toi sinulle?

Kiitollisuudella ja onnellisuudella on suora yhteys. Siksi uutta elämänsuuntaa märittäessä kannattaa pysähtyä myös pohtimaan, mikä kaikki on jo elämässä hyvin.

Hyvä keino on kirjoittaa kiitollisuuden aiheet ylös, niin ne pääsevät vaikuttamaan ja ohjaamaan helpommin myös alitajuntaasi. Kirjoita vähintään 3 asiaa, mistä olet kiitollinen – joko kuluneena vuonna tapahtuneesta tai elämästä ylipäätänsä. Voit kirjoittaa tätä enemmänkin, jos vain kiitollisuuden aiheita riittää! 

Mitkä ovat arvosi?

Oletko koskaan pohtinut arvojasi? Arvojen ei tulisi olla sanahelinää, vaan niiden tulisi olla majakka, mikä ohjaa myös pimeässä ja myrskyisessä säässä. Onnellisessa elämässä eletään arvojen mukaisesti ja arvot ohjaavat toimintaasi. Uusi elämän suunta olisi siis hyvä olla juuri sinun arvojesi mukainen. 

Arvoja olisi hyvä välillä myös tarkastella ja pohtia, ovatko ne mahdollisesti muuttuneet.

Kirjoitin omista arvoistani jokunen aika sitten. Voit tsekata minun arvoni täältä – jos ne toisivat sinulle inspiraatiota omien arvojesi määrittämiseen. 🤗

Elämänsuunta

Mikä olisi elämän suunta vuonna 2021 - ja siitä eteenpäin?

Voit ottaa tulevaan vuoteen mukaan mitä haluat ja tarvitset. Ja vastaavasti jättää tähän vuoteen kaiken sen, mikä ei enää palvele sinua ja mitä et enää tarvitse. Mitä hyvää haluat ehdottomasti ottaa uuteen vuoteen mukaan?

Itselleni se on pieni arjen luksus, jolla muistutan itselleni, että olen tärkeä. Myös kiireen ja harmaan arjen keskellä. 

Ostin kylpyhuoneeseen kultaisen verhon, jolla erotan pyykkikasan ja spa-tilan. Näin saan tekemättömät asiat pois silmistäni. Sytytän usein kynttilöitä kylpyhuoneeseen ja laitan rauhallista musiikkia soimaan. Näin jokaisesta suihkuhetkestä on tullut pieni luksushetki, joka on ihan minua itseäni varten. 

Tarkastele edellistä kiitollisuuslistaa. Antaako se vinkkiä siitä, mitä haluat ottaa ehdottomasti mukaan myös seuraavaan vuoteen?

Entä mikä voi suosiolla jäädä tähän vuoteen, mitä et enää tarvitse? Mistä huonosta tavasta, ajatuksesta tai toimintamallista olisi aika luopua? Onko se esim. itsesi uuvuttaminen suorittamisella, yliaktiivinen sisäinen kriitikko tai toisten jatkuva miellyttäminen?

Tilaa uutiskirje!

Mistä haaveilet?

Pohdi, mitä tekisit, jos kaikki olisi mahdollista? 

Nyt on lupa haaveilla suuria! Elämän suuntaa ajatellessa tulee mieleen tämä lause: unelmien olisi hyvä olla niin suuria, että pelottaisi, jos ne toteutuisivat!

Mitä tarvitset?

Mitä kaipaat lisää elämääsi ollaksesi vielä terveempi, onnellisempi ja hyvinvoivempi? Mitä tarvitsisit juuri nyt?

Kaipaatko vaihtelua ja seikkailua? Tällöin hyviä vaihtoehtoja voivat olla vaikka uuden kielen ja kulttuurin opettelu tai sellaisissa pakoissa seikkailu, jossa et ole koskaan aikaisemmin käynyt.

Vai kaipaatko taukoa arjen pyörteisiin? Tällöin voit kokeilla esimerkiksi timeoutin ottamista aikaisempaan harrastusrumbaan. Huokuttaisiko varsinaisten harrastusten sijaan luonnossa oleskelu tai reippailu, joko yksin tai hyvässä seurassa?

Pohdi, mitkä asiat olisivat sinulle tärkeitä ja mikä olisi se kaikista tärkein asia hyvinvointisi kannalta. Pohdi sen jälkeen, mikä olisi ensimmäinen askel sitä kohti.

Mitkäli tarvitset apua uuteen elämän suuntaan ja haluat löytää juuri sinun näköisesi, onnellisen elämän, varaa ilmainen konsultaatio vuoden loppuun mennessä täältä. Käytä varauksen yhteydessä koodia ”Joululahja”. 

Koska minulle on sydämen asia, että voin aidosti auttaa sinua, saat 💯 rahasi takaisin, jos et olekaan saanut apua valmennuksistani. 💗

Tilaa uutiskirje!

Toivon, että tämä pieni artikkeli auttoi sinua pohtimaan hitusen elämäsi suuntaa ja sitä, miten seuraava vuosi voisi johdattaa sinut yhä terveempään ja onnellisempaan elämään! 💗

Mahtavaa vuotta 2021 – toteuttakoon se kaikki haaveesi ja toiveesi! 

Anna elämälle suunta
Elämäntapa-valmennus

Hyvinvointivalmennus

Vahvuustaulu

Hyvinvointivalmennus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Facebook
LinkedIn
Instagram
error: Content is protected !!